13-03-2020, 12:00 uur – Per direct nemen wij onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het verlagen van de snelheid waarmee coronavirus zich in Nederland verspreid. Voor onze projecten zullen, wij -PRISMA Arbozorg-, de komende twee weken geen bedrijven, organisaties en bijeenkomsten bezoeken. Heeft u de komende twee weken een afspraak met een van ons staan, dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Nee, we hebben, op dit moment, geen gezondheidsklachten, waarvoor de rijksoverheid adviseert om thuis te blijven.

En nee, niemand van ons is, voor zover wij weten, besmet met het coronavirus / COVID-19.

Afgelopen woensdagavond hadden we al onze zorgen geuit over de -tot dan toe- genomen landelijke maatregelen van de Rijksoverheid en al verdergaande adviezen gegeven. Lees meer >>> Waar staat corona op de urgentieschaal? De rijksoverheid pakt, per donderdagmiddag 12 maart, gelukkig wel door.

Als preventieprofessionals en organisatie geloven wij sterk in het belang van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Gisteren en vanochtend hebben wij ons afgevraagd wat wij (aanvullend op Rijksoverheid beleid) kunnen bijdragen om de snelheid van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Nederland te verlagen. En wat is verstandig, als werkgever van werknemers, die voor hun werk verschillende bedrijven in Nederland bezoeken?

Het antwoord was simpel: thuiswerken én onze afspraken bij klanten voor de komende twee weken omzetten naar een telefonisch overleg als dat mogelijk is of anders afzeggen én verplaatsen naar een moment na 31 maart  6 APRIL (update d.d. 15-03-2020).
Dat gaan we per direct doen.
Mocht u dit als klant lezen en nog niets hebben vernomen: we nemen z.s.m. contact met u op.

De komende tijd kijken we hoe de situatie zich in Nederland verder ontwikkeld en welke nadere maatregelen worden afgekondigd. Aan de hand daarvan passen we ons beleid aan, als dat noodzakelijk is.

Wij hopen dat u, als klant en/of samenwerkingspartner, begrip heeft voor onze keuze. Wij moedigen u aan om zelf ook verdergaande maatregelen te treffen (minimaal wat de Rijksoverheid van u vraagt, als dat mogelijk is daarin ook verder te kijken zoals zijn afspraken niet-urgent verplaats ze; overleggen uit te stellen etc.

Wij wensen iedereen die hierin geen keuze heeft (zoals politie, energiesector, zorgmedewerkers etc.) veel sterkte én adviseren om alle (hygiëne) maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid strikt te volgen.

PRISMA Arbozorg BV, Zutphen, 13 maart 2020

*** UPDATE per 15-03-2020: we hebben besloten om de periode van het niet bezoeken van klanten te verlengen tot en met 6 april (in plaats van 31 maart). Om daarmee aan te sluiten bij de landelijke richtlijnen met betrekking tot scholen, horeca etc.
Heeft u vragen? Bel ons of stel deze wel gewoon via ons contactformulier. ***

 

Maatregelen voor ondernemingen en verenigingen (15 maart 2020)
Bron: Rijksoverheid


Wat moet je doen? Het coronavirus in Nederland (versie 12 maart 2020).
Bron: Rijksoverheid

Share This