Duurzame inzetbaarheid

Medewerkers fit voor het werk

De optimale fit tussen werk en medewerker

Elke organisatie wil gezonde en productieve medewerkers die met plezier hun werk doen. Om dat te realiseren is een goede fit nodig tussen werk(gever) en werknemer en balans in wat de werknemer aan kan en wat het werk van hem of haar vereist. Een brede en samenhangende aanpak met aandacht voor de thema’s gezondheid, kennis en vaardigheden en arbeidsomstandigheden, helpt medewerkers duurzaam inzetbaar te blijven.

Maak medewerkers duurzaam inzetbaar

Workshop Duurzame inzetbaarheid

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid? In deze workshop komen de basics omtrent duurzame inzetbaarheid aan bod zodat u na de workshop gericht aan DI kunt gaan werken in uw organisatie.

Meten van duurzame inzetbaarheid

De DIX (Duurzame InzetbaarheidsindeX) van TNO geeft inzicht in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op 4 kerngebieden: gezondheid & energie, vakkennis & vaardigheden, motivatie & commitment en werk-privé balans.

Kosten baten tool duurzame inzetbaarheid

De KOBA-DI tool is een rekentool (ontwikkeld door o.a. TNO) die direct inzicht geeft in wat investeren in duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met het inzicht in kosten en baten, kunnen werkgevers tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen.

Werken aan werkplezier (werkstress)

Er is geen algemeen werkend medicijn tegen werkstress. Het gaat om maatwerk, passend bij de organisatie. Door te meten krijg je inzicht in de aard en de omvang van de knelpunten en je krijgt inzicht in wat goed wat en wat de medewerkers energie oplevert.

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E of RIE) is hét startpunt voor een goede en structurele zorg voor arbeidsomstandigheden (arbo) in een organisatie: veiligheid en gezondheid van het werk. Uit verschillende onderzoeken van het Ministerie van SZW blijkt dat 45 tot 50% van de bedrijven in Nederland niet beschikt over een RI&E (Jaarverslag 2018 Inspectie SZW, Arbobalans 2018, WEA 2016).

MAAK WERK VAN Duurzame inzetbaarheid

Wilt u een optimale fit tussen het werk en de medewerkers en dus aan de slag met de inzetbaarheid, maar weet u niet waar en hoe u moet beginnen? Vindt u het lastig om het thema (oftewel het containerbegrip) duurzame inzetbaarheid op de agenda te krijgen of wilt u meer weten wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op! Bij PRISMA Arbozorg helpen wij dagelijks bedrijven en non-profit organisaties met het starten en implementeren van duurzame inzetbaarheid. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs, dan bespreken we samen de mogelijkheden voor uw organisatie.

Share This